2012. február 26., vasárnap

dischord

imádom a dischord recordsos bandákat. tényleg csak egy-két gondolatban összefoglalom a véleményemet pár zenekar említéssel a sok közül, mindenféle olyan dolog nélkül, amivel mindenki tisztában van, szóval csak egy kis szösszenet, ömlengés, ilyenek, semmi több.
ja, amúgy ha nem ezt a nevet találta volna ki ian mackaye és jeff nelson 1980-ban, és én crusty lennék, de japán crusty akkor már, mert akkor tuti lenne egy japán csajom is. király lenne. de most beérném egy magyar csajjal is simán. szóval akkor csinálnék egy DISchord nevű crust bandát és a hot water musictól a trusty chords lenne az EGYETLEN feldolgozása a képzeletbeli bandämnak, de persze kicsit átalakítanánk a címet, crusty chords-ra.
a dischord bandák tényleg számomra mind különlegesek, van bennük valami egyedi, jó, és titokzatos, egy abszolút külön hangzással párosítva. szóval úgy értem, hogy ha egy embrace rajongó meghallgat egy ignition számot úgy, hogy nem ismeri az ignition-t, akkor tuti rá fogja vágni, hogy "hallod haver, ez egy atom dischord rec-es banda". tuti. amúgy nem is értem h pl az ignition miért is olyan alulértékelt zenekar, de a kérdés igazából teljesen vonja maga után a logikus választ is, mert ha az ignition egy mondjuk mittudomén ukrán banda lett volna, akkor most kb az egyik legnagyobb európai kultusz zenekar lennének punk körökben. de olyan bandák közül kiemelkedni egy kiadón belül, mint a fugazi, one last wish, rites of spring, dag nasty, skewbald másnéven grand union, youth brigade, embrace ésatöbbi nehéz dolog. ja, amúgy ha már erről írok, akkor hallgatok is mondjuk egy kis warmerst. nagyon szeretem a warmerst. és az is biztos, hogy annak is úgy kellett történnie, hogy ian mackaye és guy picciotto egy bandába kerüljenek és megalkossák a valaha volt egyik legjobb zenekart, a fugazit. teen idles+minor threat+skewbald/grand union+embrace+egg hunt+rites of spring+one last wish, még a fugazi alakulása előtt és ezekből tényleg csak egy abszolút tökéletes dolgot lehet véghez vinni. amúgy csak egy kis apróság, hogy 1986-ban ian-nek is és picciotto-nak is volt egy mondhatni project bandája.. egg hunt és a one last wish, szóval azért kísérleteztek rendesen és az tök jó, mert úgy ismeri meg magát az ember a legjobban, egy jó kis önismeret, képesség felmérés. én meg a sok hülyeségem után, amiket itt összehordtam hallgatok közben warmerst, utána meg gray mattert. meg szerintem a faith/void splitet is. úgyis tök rég hallgattam már.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése